Irina Bîrjoveanu

Liceul Pedagogic ,,Ștefan Bănulescu”, Călărași

Competențe

Activitățile din care aleg să fac parte mă provoacă să fiu creativă. Creativitatea este cea care mă face să fiu eficientă la clasă, îmi dă energia să spun că îmi place să fiu cadru didactic.

Numele meu este Irina Bîrjoveanu, profesoară de limba și literatura română la Liceul Pedagogic ,,Ștefan Bănulescu”, Călărași. 

Din momentul în care am ales profilul filologic am simțit că îmi va plăcea să predau. Încă mă fascinează lucrul cu adolescenții, fiecare generație are particularitățile ei, nici eu nu sunt aceeași și îmi place mai mult de mine acum decât la începutul carierei didactice. Pentru a ajunge în acest punct numit experiență, am trecut prin diverse metamorfoze dureroase.

Studiile universitare le-am finalizat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Litere, secția Română – Franceză, iar în perioada pandemiei am urmat programul de masterat Management educațional, Universitatea din București, Centrul Credis. Să fiu studentă iar după 13 ani m-a ajutat să înțeleg cât de important este să fii în pas cu vremurile și să înveți constant. 

În relația cu elevul, părintele, directorul, colegul de cancelarie am înțeles că nu trebuie să îmi pierd identitatea, tot experiența m-a ajutat și de această dată.Cred că în fața elevilor mei sunt altruistă, bine pregătită,  dau dovadă de plasticitate, dominată de interesul față de resursa umană alături de care lucrez, agilă îmi a folosi soft skillurile în formarea unei echipe pentru proiectele în care mă implic.