Simona Nicoleta Stan

Competențe

PROVOCARE ȘI INOVARE sunt determinanții activității mele, în cei aproape 25 de ani la catedră. Raportându-mă la elev sau student, copil sau adult, ca la o fiinţă „întreagă și completă”, care trebuie abordată în integralitatea ei, am căutat să fiu, pe cât posibil - inspirație, din rolul de profesor, mentor, antrenor, facilitator ori partener de cercetare sau doar coleg, în cancelarie.

În activitatea didactică preuniversitară și universitară, dar și în programele de formare a tinerilor și adulților, am născut deseori controverse și am deschis dezbateri, prin predarea integrată, holistică, vizionară şi operativă. Fără a rămâne dedicată unui singur domeniu de studiu, am căutat permanent nișele care transced graniţele disciplinelor predate, creând ”punţi” între ştiinţele studiate și tiparele gândirii. Pasionată de cercetarea ființei umane în integralitatea ei, am ales să implic neuroștiința în ariile de cercetare educațională, cu impact asupra ”învățării”, ca si proces creator de viziuni si perspective diferite asupra vietii, implicit direcții profesionale, noi.


Determinarea de a aduce plus valoare și adaptabilitate personalității mele în continuă transformare m-a adus în postura de A FI, de la Voluntar la Manager, de la Stagiar la Expert, de la Student la Decan și înapoi la student, fără a mă opri din învățare. 


Motto: ”Mai mult decât a fi ”performeră” într-un domeniu determinat, aleg sa fiu ”determinată” să–mi performez ziua și să fac lucrurile să se manifeste, indiferent de spațiul, experiența sau direcția abordată, profesional și personal”.


Creez relații si explorez potențialuri în spațiul școlar pentru ca stiu că depinde numai de mine cine aleg să fiu și să fac, ca să ”ajung” la elevii mei. 

Absolventă și practician în drept și psihologie, am ales să împletesc cu eficientă metode convenționale si holistice , prin abordări alternative sau integrate, a cuanticii relației  minte – corp – suflet, a căror influență reciprocă creează spațiul optim pentru învățare.

Susțin elevi, părinți, profesori, tineri și adulți în transformarea lor personală și profesională. Facilitez sesiuni individuale si de grup, pentru toți cei care doresc să-și descopere sau redimensioneze limitele personale, libertatea și conectarea cu sine. Periodic desfășor 

Conferențiar universitar, Doctor in Bioetică și doctorand în Psihologie Judiciară

Creator al proiectelor de suflet ”Avocatulcopilului.ro” și ”EduJust 4Teachers” (educație juridică pentru profesori)

Coordonator al proiectului internațional de cercetare neuroștiințifică ”De la Socrate la Neurodiversitate” (școala copiilor și părinților neurodiverși) 

Speaker si facilitator de workshop-uri tematice si programe transformaționale.